Sport (ro)

100 de ani de la naștere:

Árpád Thierjung, o legendă a fotbalului bănățean

Golgheter al României, campion național, antrenor de succes: Árpád Thierjung a fost o personalitate importantă a fotbalului din Banat și România. Sportul cu balonul rotund i-a fost pasiunea și scopul vieții. Pe 2 mai 2014 marele fotbalist bănățean din Jimbolia ar fi împlinit 100 de ani.

Árpád Thierjung

Árpád Thierjung, rândul de jos, al doilea din dreapta (arhiva personală Árpád Thierjung jr.)

Citește mai departe…

Post-scriptum: În urma publicării acestui articol în Ripensia Sport Magazin (nr. 5/2014) și a unui extras în numărul 10 al Jurnalului de Jimbolia s-a făcut propunerea ca Consiliul Local Jimbolia să acorde post mortem titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE AL ORAȘULUI JIMBOLIA aceluia care a fost ÁRPÁD THIERJUNG. În motivare se arată că Árpád Thierjung, atacantul și golgheterul din Jimbolia, a fost o personalitate de prim rang a fotbalului din Jimbolia și Banat, un jucător de talie națională. Titlul de cetățean de onoare să-i fie acordat în semn de recunoștință și respect față de meritele lui deosebite pentru sportul fotbalistic, ca jucător și antrenor.


FC Unirea pe calea succesului

Clubul de fotbal jimbolian promovează în liga a V-a

Unirea JimboliaDin vara anului 2013, la Jimbolia există din nou un club de fotbal marca »Unirea«. Noua asociație sportivă însă nu se raportează la clubul cu același nume, care s-a născut după cel de-Al Doilea Război Mondial din fuziunea Societății Sportive Jimbolia (Zs.S.E., fondat în 1909) cu Hertha, ci se definește ca proiect nou, deschis tuturor fotbaliștilor jimbolieni. Cu motoul »Un vis, un început, Unirea Jimbolia« FC Unirea a jucat un prim sezon de succes și ocupă primul loc în clasamentul seriei I din liga a VI-a Timiș – în fața formațiilor Voința Șandra și Unirea Tomnatic.

Unirea Jimbolia campioanaÎn Cupa României FC Unirea nu a reușit să treacă de turul 2. Pe 9 martie 2014, pe stadionul Unirea din Calea Moților, formația jimboliană a întâlnit echipa legendară Ripensia Timișoara (reînființată în 2012, și proaspăt promovată în liga a IV-a), în fața căreia a cedat cu 0:3. În campionat însă FC Unirea a confirmat cu prestații bune și cu un avans mare față de a doua clasată în mod convingător speranțele și așteptările fanilor. Pe 8 iunie, după încheierea ultimei etape a sezonului 2013/14, echipa a putut sărbători împreună cu numeroșii spectatori-suporteri în mod oficial promovarea în liga a V-a. Primul țel ambiționat este atins și visul Unirii Jimbolia poate continua.  10 iunie 2014

Hinterlasse einen Kommentar